SERGILER
Mayıs 2022 - Ağustos 2022

Yüzeyin Ötesinde: Su

Silvia Bener’in; suyu, her şeyin özü ve varoluşun kendini görünür kıldığı bir kavram olarak araştırdığı çalışmalarından bir seçki sunan “Yüzeyin Ötesinde: Su” adlı sergisi sanatseverlerle buluştu.

Çalışmalarında suyu, evrenin gizlerini saklayan, varoluşun yüzeyinde biçim bulduğu zengin bir tefekkür ve deney alanı olarak ele alan Silvia Bener’in suyun yüzeyinden öteye yönelttiği bakışla kişinin evrende tuttuğu pozisyona dair sorulara kapı aralayan yapıtları Rana Kelleci küratörlüğünde “Yüzeyin Ötesinde: Su” sergisinde sanatseverlerle bir araya geldi. 

KTSM’nin galeri alanı ve asma katını merkez alarak binaya yayılan sergide, suya duyusal, deneyimsel ve zihinsel bir dalışı mümkün kılındı.On yılı aşkın süredir temel mecrası olarak suyu benimseyen Bener, “Aqua Materia Sanat” olarak adlandırdığı, su üzerine boyalarla çalıştığı tekniğiyle geleneksel Ebru sanatından ilham almakla birlikte ondan radikal biçimde farklılaşarak bedensel hareketlere imkân sağlayan büyük teknelerle çalışıyor. Bener, malzemeleri farklı ölçülerde kullanarak veya boyalarını kendi üreterek, önceden belirlenmiş bir form oluşturmak yerine sanatçı olarak iradesini geri çekiyor ve o anı oluşturan tüm koşulların su üzerinde biçim almasına izin veriyor. Çalışmalarını, içsel bir yolculuğun aracı olarak yorumlayabileceğimiz teknikle oluşturan Bener, bu sergide görsel ve sezgisel çağrışımlar aracılığıyla yeni anlamlar keşfetmeye olanak sağladı.

Silvia Bener’in “Yüzeyin Ötesinde: Su” başlıklı kişisel sergisi 17 Mayıs - 30 Ağustos 2022 tarihleri arasında ziyaretçilerle buluştu.