SERGILER
Eylül 2022 - Eylül 2022

Kaçış Noktası

İç mimar ve sanatçı Oğuz Yalım’ın seramiğin ileri dönüşümünü odağına alan “Kaçış Noktası” adlı sergisi, Kalebodur desteğiyle, KTSM’de açıldı.

İç mimar ve sanatçı Oğuz Yalım’ın, Kalebodur’un inovatif ürünü Kalesinterflex üretiminde ortaya çıkan atık malzemeleri kullanarak hazırladığı eserler, “sürdürülebilir sanat”ın özgün birer örneği olarak “Kaçış Noktası” sergisinde sanatseverlerle buluştu.

En büyük porselen seramik levha olmasının yanı sıra, çevreye duyarlı bir teknoloji ürünü olan Kalesinterflex malzemesini sanat ile buluşturarak yeniden yorumlayan Oğuz Yalım’ın sürdürülebilir sanat eserlerinden 13’ü, sanatçının 9. solo sergisinde KTSM’de sergilenirken, “Saat Sabahın 25’i” adlı eseri ise Salt Galata’da bulunan Neolokal restoranın terasında yer aldı.

Sergi alanında yer alan “Kaçış Noktası” etkileşim masasında, ziyaretçilerin kendi panolarını oluşturmaları için eserlerde kullanılan özel kesim seramik parçaları bırakıldı. Bir nevi ziyaretçiler, sergi salonuna yerleştirilen masa üzerindeki geometrik parçaları kullanarak kendi kaçış noktalarını aradılar. Kalesinterflex’i yepyeni bir formata sokarak eserlerine yansıtan Oğuz Yalım’ın sergilenen 13 eserinin isimleri ise şöyle: Günün Rotası, Rüyanda Görürsün, Anlık Bir Buluşma, Tersim Döndü, Damsız Girilmez, Kaybolmadan Önce, Yukarı Mahalle, Keyifli Bir Yalnızlık, Ergen Cepheler, Havalı Sokaklar, Sen Bir de İçimi Gör, Bir ile Çok, Saklambaç.

Oğuz Yalım’ın “Kaçış Noktası” başlıklı kişisel sergisi 14 Eylül - 1 Ekim 2022 tarihleri ziyaretçilerle buluştu.