IS-BIRLIKLERI
Ocak 2022 - Ocak 2022

Studio Mercado

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, “İyi Bak Dünyana” hareketinden ilhamla hayata geçirilen “KTSM ile Dünyaya İyi Bakan Tasarımlar” içeriğiyle Mercado’nun Mental Çağ sayısında yer aldı.

“İklim değişikliği, atık sorunu, karbon salınımı gibi tüm dünyayı etkileyen sorunlar uzun zamandır hayatımızda aslında. Ancak bu sorunlar, etkilerinin daha çok hissedilmeye başlanması ve yeni neslin daha bilinçli olmasıyla her geçen gün daha çok gündeme geliyor. Bu sorunların çözümüne katkı sağlamak için bilinçlendirme başta olmak üzere pek çok tasarımcı ve sanatçı farklı amaçlarla projeler üretiyor. Son projesi Earth Speakr ile ışık ile tasarladığı dev enstalasyonlarıyla bilinen Olafur Eliasson da bu sanatçılardan biri.”

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, “İyi Bak Dünyana” hareketinden ilhamla hayata geçirilen “KTSM ile Dünyaya İyi Bakan Tasarımlar” içeriğiyle Mercado’nun Mental Çağ sayısında yer aldı. İçerikte Olafur Eliasson’un “kolektif bir sanat projesi” olarak tanımladığı Earth Speakr isimli mobil uygulamasına değinildi. İklim değişikliği, atık sorunu, karbon salınımı gibi tüm dünyayı etkileyen sorunlar üzerinde duran ve çocukların başrolünde olan bu uygulama, çözüme katkı sağlamak için günümüz yetişkinlerine geleceğin yetişkinlerinin endişelerini iletmeyi ve onları harekete geçirmeyi amaçlıyor. Yazının devamına Mercado’nun Mental Çağ başlıklı sayısından ve buradan ulaşabilirsiniz.