IS-BIRLIKLERI
Ekim 2022 - Aralık 2022

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği (SADE) ile hayata geçirilen “Bir Dünya Okumak” Söyleşileri isimli projede; sürdürülebilir ve dayanıklı toplumlar inşa etmede kitapların hayati önemi ele alındı.

Bir Dünya Okumak

 

KTSM, Bir Dünya Okumak projesinde bütüncül bakış açısıyla sürdürülebilirliğin tüm boyutlarını kitaplar aracılığıyla anlattı.. Sürdürülebilirlik Adımları Derneği (SADE) iş birliğiyle hayata geçirilen “Bir Dünya Okumak” söyleşileri projesi kapsamında ezber bozan yazarlar sürdürülebilirliğe farklı bir perspektiften baktı.

Tasarım-sanat-sürdürülebilir mimari ağırlıklı özel bir koleksiyondan oluşan KTSM’nin kütüphanesindeki kitaplardan ilhamla hayata geçirilen “Bir Dünya Okumak” projesi alanında yetkin ve dünyayı farklı gözlerle yorumlayan anlatıcılarla bir dizi söyleşi düzenledi. Kütüphane Haftası’nda adımları atılan proje kapsamında gerçekleştirilen röportajlar, izleyicilere sürdürülebilirliği kapsamlı bir şekilde keşfetme, yazarların sürdürülebilirlik yolculuğuna ortak olma ve hikayelerden ilham alarak sorgulama ve harekete geçme olanağı tanıdı. SADE iş birliğinde hayata geçen bu özgün proje KTSM’nin sorumlu üretim ve tüketim çağrısını da destekler nitelikte.

Murat Yeşildere, Beliz Kudat, Gülin Yücel, Merve Çağlar, Dr. Ferhat Jak İçöz ve Buket Uzuner’in katılımıyla gerçekleşen söyleşiler SADE ve KTSM sosyal medya hesapları ve Youtube kanalından izleyiciyle buluştu.