SERGILER
Ekim 2021 - Eylül 2021

Solar: Güneşe Dair

KTSM, sürdürülebilir bir gelecek için aracı olduğu projelere bir yenisini daha ekledi.

KTSM, İstanbul ve New York merkezli multidisipliner bir tasarımcı ve sanatçı Aslı Smith’in "Solar: Güneşe Dair" sergisi Yonca Keremoğlu ve Rana Kelleci küratörlüğünde sanatseverlerle buluştu. 

Doğanın zenginliğini sistemli bir rastlantısallık içinde, ince bir dengeyle dokuyarak yeniden kurgulayan Aslı Smith, doğadan malzemeleri dönüştürerek meydana getirdiği son dönem dokuma resimlerinden bir seçki sundu. Çıkış noktasını güneşin yeryüzüne getirdiği dönüşümlerden alan eserler, gerektirdikleri emek yoğun ve meditatif süreçle izleyiciyi, yeryüzü ile yeni bağlantılar kurma fikri üzerine derin bir düşünüşe çağırdı. Bitki, yiyecek atıkları, toprak ve taşları, buharlama ve kaynatma gibi çeşitli süreçlerden geçirerek sürdürülebilir sanatsal malzemelere dönüştüren Aslı Smith, "Solar: Güneşe Dair" sergisine, izleyiciyi sanatçının süreç odaklı yaklaşımını keşfetmek üzere boya ve baskı süreçlerinin mutfağına buyur eden bir kolaj da eşlik etti.

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen “Atığın İhtimalleri: Biçim ve Süreç” projesi için üretmiş olduğu "Solar 02” adlı yapıtında mutfağından arta kalan avokado atıklarının güneşle kazandığı rengi kağıda aktaran Aslı Smith, kağıdı parçalara ayırarak zamanı yavaşlatan dokuma eylemiyle yeni bir bütün inşa etti.

“Solar: Güneşe Dair” sergisi 5 - 28 Ekim 2021 tarihleri arasında ziyaretçilerle buluştu.