ETKINLIKLER
Mayıs 2019 - Mayıs 2019

Mekan Tasarım Çalıştayları

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin konumlandığı Karaköy bölgesi özelinde kültür, sanat ve yaratıcı endüstri alanındaki kişi ve kurumların deneyimlerinden öğrenmeyi, bu deneyimler ışığında yol almayı amaçlayan Mekan Tasarım Çalıştayları art arda düzenlenecek iki panelden oluştu.

 

Gizem Kıygı’nın moderatörlüğünde ve Ayşegül Karaman (Apollo 212), Melis Oğuz (Beykent Üniversitesi) ve Oğul Öztunç ile Atıl Aggündüz’ün (Piknik Works) katılımıyla gerçekleştirilen “Çizgiden Geriye: Mekansal Müdahale Olarak ‘Katılım’” başlıklı birinci oturumda üzerinde uzlaşılması zor bir kavram olan katılım konusu işlenecek. Kültür sanat mekanlarının üretim süreçlerine katılım örnekleri, katılımcı yöntemlerin ürettiği krizler ve bu krizlerin mekanı üretme potansiyeli tartışıldı.

Herkes İçin Mimarlık (HİM) ekibinin moderatörlüğündeki ikinci oturumda ise Asena Günal (Depo İstanbul), Kerem Piker (KPM) ve Aslı Kıyak İngin’in (Made in Şişhane) katılımıyla “Karaköy Nereye?: Karaköy ve Yakın Çevresinin Dönüşümü” başlığı altında, Karaköy bölgesinde faaliyet gösteren ya da göstermiş olan mimar ve sanatçıların, Karaköy’de olma deneyimleri ve Karaköy’ün dönüşümü üzerine kişisel ve kurumsal düşünceleri ele alındı. Bahsi geçen veriler üzerinden hem bölgede katılımcı pratiklerin geleceği hem de Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin pozisyonu tartışmaya açıldı.

Katılımcılar: Gizem Kıygı, Ayşegül Karaman, Melis Oğuz (Beykent Üniversitesi), Oğul Öztunç, Atıl Aggündüz (Piknik Works), Herkes için Mimarlık, Asena Günal (Depo İstanbul), Kerem Piker (Kerem Piker Mimarlık), Aslı Kıyak İngin 

Mekansal Müdahale Olarak Katılım başlıklı çalıştay videosu için tıklayınız. 

Karaköy ve Yakın Çevresinin Dönüşümü başlıklı çalıştay videosu için tıklayınız.