SERGILER
Temmuz 2019 - Ağustos 2019

Attila Galatalı - Organik Yüzeyler

KTSM açılış sergisi ile seramik alanının Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden Attila Galatalı’nın (1936-1994) eserlerini ağırladı.

KTSM’nin açılış sergisi olan “Organik Yüzeyler”, Kale Grubu’nun sahiplendiği, seramik alanda Türkiye’deki en önemli temsilcilerden biri olan Attila Galatalı’nın (1936-1994) eserlerini ağırladı. Seramik macerasına 1960’larda başlayan ve bu macerayı 35 yıl boyunca, vefatına dek sürdüren Galatalı, Anadolu uygarlıklarından etkilendiği kadar minimal tarzıyla da önem taşıyor. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda 30’dan fazla ödüle layık görülen Galatalı, 1972’de Fransa’daki Vallauris Uluslararası Seramik Bienali’nde birincilik ödülü kazanmış ve eseri Vallauris Seramik Müzesi’ne dahil edilmişti. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde 150’den fazla büyük ebatlı pano uygulaması bulunan sanatçının yapıtları çok sayıda özel koleksiyon, kurum koleksiyonu ve özel konut ile iş yerlerinde de korunmakta. 

Kuruluşundan bu yana sanata ve sanatçılara destek veren, farklı yıllarda gerçekleştirdiği uluslararası seramik sempozyumlarında seramik dünyasının ulusal ve uluslararası isimlerini bir araya getiren Kale Grubu, yollarının kesiştiği sanatçıların eserlerini görünür kılmaya ve yeni üretimleri desteklemeye devam ediyor. 

“Organik Yüzeyler” sergisi 25 Temmuz - 29 Ağustos 2019 tarihleri arasında ziyaretçilerle buluştu.