EGITIMLER
Haziran 2022 - Temmuz 2022

YENİŞİM: Yaratıcı Endüstrilerde İş Modeli Geliştirme Projesi Eğitimler ve Atölyeler faaliyeti

Kale Grubu KTSM'de, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle YENİŞİM: Yaratıcı Endüstrilerde İş Modeli Geliştirme Projesi kapsamında “Yaratıcı Endüstrilerde İş Modeli Geliştirme Projesi Eğitimler ve Atölyeler” faaliyetini başlattı.

Kale Grubu, KTSM’de, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle YENİŞİM: Yaratıcı Endüstrilerde İş Modeli Geliştirme Projesi kapsamında “Yaratıcı Endüstrilerde İş Modeli Geliştirme Projesi Eğitimler ve Atölyeler” faaliyetini başlattı. YENİŞİM: Yaratıcı Endüstrilerde İş Modeli Geliştirme Projesi kapsamında gerçekleşen, kültür endüstrileri ve yaratıcı endüstriler alanında, sanat ve tasarım başta olmak üzere disiplinlerarası yaratıcı disiplinlerde eğitim gören öğrencilere, çalışanlara, sanatçılara ve zanaatkârlara yönelik eğitim programı başlattı.

 

Eğitim Programı, Doç. Dr. Gökçe Okandan ve Emre Erbirer eğitmenliğinde 21 Haziran – 7 Temmuz 2022 tarihleri arasında çevrim içi ve yüz yüze olarak uygulandı. Yüz yüze eğitimler KTSM’de gerçekleştirildi. Eğitim programının sonunda grup çalışmalarına yönelik atölye çalışmaları ve sunumlar gerçekleştirildi. Atölye sonunda üretilen projeler arasında yapılan değerlendirme sonucu seçilen iki gruba ise kuluçka desteği sağlandı. 

 

Programlar; Yaratıcı Endüstriler Temel Kavramlar- Eko Sistem nedir?, Kültür Yönetimi- Girişimcilik, İş Modelleri- Fonlama - NESTA Yaratıcı Girişimcilik Seti - İş Kanvası Modeli, Dijitalleşme - İletişim - İzleyici Geliştirme, İş Kanvası Uygulama Atölyesi ve Sunumlar sıralamasıyla gerçekleştirildi.