SERGILER
Aralık 2022 - Ocak 2023

In Transit / Arada

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM), "İyi Bak Dünyana" hareketi kapsamında öncülüğünü yaptığı Konuk Sanatçı Programı’nın bir ayağı olan “In Transit | Arada” sergisini hayata geçirdi.

KTSM, Ekim 2022’de başlattığı Konuk Sanatçı Programı kapsamında gerçekleştirilen “In Transit | Arada” sergisi 16 Aralık 2022 - 15 Ocak 2023 tarihleri arasında ziyaretçilerle buluştu.

Proje koordinatörlüğü ve küratörlüğünü Sait Fehmi Ağduk'un yaptığı sergide, Hindistan’dan programa katılan seramik sanatçıları Élodie Alexandre - Reyaz Badaruddin’in KTSM’de ürettiği altmışa yakın eser izleyici ile buluştu. Çıkış noktasını #iyibakdünyana mottosundan alan sergi, ziyaretçileri ‘dünyamıza nasıl daha iyi ve doğru bakabileceğimizi’ düşündürmeyi amaçladı.

Türkiye’de seramik alanında ilk defa hayata geçirilen Konuk Sanatçı Programı sergisinin sanatçıları Élodie Alexandre-Reyaz Badaruddin ve küratörü Sait Fehmi Ağduk bu sergiyle gerçekçi bir umut besleyerek; “In Transit | Arada”yı hem durağanlık hem de ilerleme iradesi olarak tanımladılar.