SERGILER
Nisan 2023 - Haziran 2023

Dokunun

Kale Grubu’nun uzun yıllardır sanat yolculuğuna eşlik ettiği sanatçı Arif Aşçı’nın “Dokunun” başlıklı kişisel resim sergisi, KTSM öncülüğünde Art On Piyalepaşa’da kapılarını açıyor.

Art On’un mekân sahipliğini ve küratöryal danışmanlığını yaptığı ve KTSM’nin desteklediği sanatçı Arif Aşçı’nın Dokunun başlıklı kişisel resim sergisi, 26 Nisan – 3 Haziran tarihleri arasında izleyiciyle buluşuyor. 

Kale Grubu’nun 1999 yılında ‘‘İpek Yolu'nda Son Kervan’’ isimli eserini desteklediği Arif Aşçı, yirmi beş yıl aradan sonra “Dokunun” sergisi ile Kale Grubu ile yeniden bir araya geliyor. Aşçı’nın coğrafyayla, yaşamla, toprakla ve doğayla kurduğu ilişkiyi bambaşka bir dil yoluyla kurgulayan sergisinde, 18 eser yer alıyor. Işığı, hafızayı ve mekânı farklı malzeme ve araçlar kanalıyla üreten sanatçının bu sergisinde yer alan eserler; anılardan, geçmişten ve doğayla insan arasındaki dokunuş ihtimallerinden yola çıkarak bir arada sergileniyor.

Sanatçının fotoğrafları ardından, sanatsal üretim tarihinde ilk kez, resimlerini bir araya getiren, görsel ve dokunsal hafızasını resim üzerinden yeniden düşünme yolculuğunun izleyiciyle buluştuğu “Dokunun” başlıklı ilk kişisel resim sergisini, 26 Nisan - 3 Haziran tarihleri arasında Art On Piyalepaşa’da ziyaret edilebilirsiniz.