IS-BIRLIKLERI
Eylül 2021 - Ekim 2021

BASE

BASE’i ilk yılından beri destekleyen Kale Grubu, KTSM’nin de desteğiyle 2021 yılında BASE sanatçıları iş birliğiyle Açık Atölye’yi hayata geçirdi.

KTSM x BASE Açık Atölye

 

Yenilikçi, yaratıcı ve yerel fikirlerin oluşmasına ilham ve cesaret vermeyi amaçlayarak KTSM x BASE iş birliğinde 2021 yılında ilk kez gerçekleşen Açık Atölye programı kapsamında BASE sanatçılarına üretim anlamında kapılarımızı açtık. “İyi Bak Dünyana” temasıyla hayata geçen ve sürdürülebilirliğin ön planda olduğu programa açık çağrı ile seçilen üç sanatçı Sadık Ramazan Yılmaz, Esra Gezer ve Işıl Çelik oldu.

Sanatçıların Karaköy’de bulunan KTSM binasındaki çalışmaları sonucu üretilen eserler, 29 Eylül - 3 Ekim 2021 tarihleri arasında BASE’de izleyicilerle buluşmasının ardından KTSM’nin kalıcı koleksiyonuna dahil oldu.

BASE 2022

2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da sürdürülebilirliği odağına alan KTSM ile desteğini sürdürdü. KTSM’nin 2022 yılında iş birliği yaptığı sanatçı Seda Boy’un “İyi Bak Dünyana” felsefesinden ilhamla ürettiği “Yeryüzü” adlı eseri ise BASE ziyaretçilerin ilgisini topladı. Yeni bir jeolojik dönemi ifade eden “Yeryüzü” adlı eser, ziyaretçileri de harekete geçirerek bu değişimde insanın etkisini sembolik olarak yeniden kurguladı. Ayrıca dünyaya bıraktığımız izler üzerine düşünmeye teşvik ederken sanat ve iletişim aracılığıyla ilham almaya ve sorumlu üretim/tüketim farkındalığına davet etti.

Altı yıldır verdikleri desteği “sürdürülebilir sanat” olarak yorumlayan Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özler: "'İyi Bak Dünyana' bilinciyle sorumlu üretim ve tüketime imkan sağlıyoruz. Sanatın sürdürülebilirliği için sanata ve sanatçıya alan açıyoruz, açmaya da devam edeceğiz. Altı yıldır BASE’e verdiğimiz destek de bunun bir kanıtı. KTSM olarak bu vizyonla çalışmalarımızı sürdürürken her zaman dünyasına iyi bakan sanatçı ve projelerle iş birliği yaparak sanatın gücünü yanımızda hissedeceğiz" dedi.

BASE kapsamında W İstanbul Otel’de düzenlenen BASE Talk etkinliğinde BASE Kurucu Ortağı Ali Kerem Bilge, Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özler ve Sanatçı Seda Boy sürdürülebilir bir geleceğe bakmanın yolları ve dünyaya iyi bakmanın öncelikleri üzerine sohbet ettiler.

 

KTSM x BASE 2022